Објавен конкурс за упис на студенти на универзитетот „Свети Климент Охридски“

Во новата академска година ќе може да се запишат 3.635 бруцоши, од нив 2.005 редовни, со државна квота, 1.015 со партиципација и 615 вонредни студенти.

Објавен конкурсот за упис на студенти на битолскиот универзитет „Свети Климент Охридски“. Во новата академска година ќе може да се запишат 3.635 бруцоши, од нив 2.005 редовни, со државна квота, 1.015 со партиципација и 615 вонредни студенти.

Најмногу места има на Економскиот факултет во Прилеп, а потоа Техничкиот факултет во Битола, Факултетот за безбедност во Скопје и Факултетите за Туризам охрид и за Компјутерски технологии во Битола.

Коментарите се затворени.