Предавање на претседателот Иванов на универзитетот во Вроцлав

На универзитетот во Вроцлав, Полска, претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов имаше средба со студентите по македонски јазик на студиите по славистика.

Иванов се сретна и со ректорот Адам Јес Јежиерски, како и со полскиот академик- македонист Јан Соколовски. Македонскиот претседател одржа и предавање на оваа висока образовна установа основана во 19 век.

Универзитетот во Вролцлав е познат на нашата јавност по промоцијата на академик Блаже Коневски за почесен доктор на науки, но, и по славистичките студии, кои се дел од годишниот семинар по македонистика во Охрид.

Коментарите се затворени.